skip to Main Content

Vacature
Commercieel Projectmanager EV-laadoplossingen
(Fulltime, ZZP, deeltijd)

Oostgroen heeft zich volledig gespecialiseerd in het aanbieden van integrale EV laadoplossingen voor het MKB,  Groot zakelijk, Bedrijvencentra, Vastgoedeigenaren, Auto- en leasebedrijven, Woningcorporaties, Zorgorganisaties, Bezorg- en koeriersbedrijven, VVE (beheerders) en Hotels.

Ons doel is om de beste integrale laadpaalspecialist te zijn. Daarbij onderscheiden wij ons door onze maatwerkoplossingen op basis van klant-specifieke laadwensen, verrekeningen, toegangsbeheer en slimme koppelingen met andere systemen. Laadpalen zien we dan ook als onderdeel van een totaalconcept inclusief integratie met andere systemen zoals  betalingssystemen, de back-office, zonnestroominstallaties, energieopslag en energiemanagement.

Wij ontzorgen daarbij volledig de klant en regelen alles; van aanleg t/m beheer inclusief financieel beheer zodat de klant zich volledig kan richten op zijn eigen kernactiviteiten. Daarbij werkt Oostgroen nauw samen met partners die absolute specialisten zijn op hun vakgebied.

Door klanten en leveranciers als partners te beschouwen en medewerkers alle ruimte te geven zich te ontwikkelen kunnen wij datgene bieden wat onze klanten vragen van ons, en meer. Onze bedrijfsfilosofie en cultuur is gestoeld op een gezonde dosis nuchterheid, betrouwbaarheid, kennis en onderscheidend ondernemerschap, passend bij onze (oost)Nederlandse bedrijfsnaam.

Om onze groei en doelstellingen te realiseren zijn we op zoek naar een commercieel projectmanager.

Oostgroen illustratie duurzaam

Jouw werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden
als commercieel projectmanager (op basis van een praktisch voorbeeld)

Je wordt gebeld door een zakelijke klant die laadpalen op hun bedrijfslocatie wil aanbrengen. Je beoordeelt of een bezoek noodzakelijk is vanuit commercieel oogpunt en/of een technische opname op locatie vereist is.
Een paar dagen later zit je bij de klant aan tafel, waarbij je het vertrouwen wint door je inhoudelijke kennis en mensgerichte prettige benadering. Bij het gesprek ben je alert en speel je commercieel in op behoeften, vragen en wensen van je klant en weet je Oostgroen op de juiste wijze te positioneren. Inhoudelijk stel je de juiste vragen over laadbehoeften, abonnementen, soort gebruikers, verrekenwensen om dit mee te nemen in het juiste advies. Je weet daarbij de technische taal om te zetten in taal die de klant begrijpt.
Aansluitend maak je een ronde over het terrein en maak je foto’s van de plaats waar de laadpalen moeten komen inclusief de weg erna toe. Bij de hoofdverdeelkast ga je uitgebreid kijken om te beoordelen wat de netaansluiting is en of er ruimte is voor uitbreidingen voor de laadpalen. Tijdens dit alles denk je alvast na over de aanpak . Met de klant heb je afgesproken dat je zijn huisinstallateur gaat benaderen voor de installatietechnische aanpassingen.
Thuisgekomen zet je alles op een rijtje en werk je op basis van een slim sjabloon de offerte-aanvraag uit voor de huisinstallateur. Je hebt een goed beeld van jouw plan en weet dit ook goed en exact te verwoorden in de offerteaanvraag. Je beseft immers dat fouten in de aanvraag bij de uitvoering vervelende gevolgen hebben. Daarnaast geeft jouw plan ook de grootste kans op opdracht doordat allerlei installatiekosten worden bespaard en/of verdere uitbreidingen goedkoop en makkelijk zijn uit te voeren. Jouw plan sluit aan op de behoeften van je klant.
Een week later ontvang je het voorstel van de huisinstallateur. Je beoordeelt de open begroting kritisch en gaat met hem in overleg over de offerte. Door jouw inhoudelijke kennis ben je een meer dan goede sparringpartner en weet je samen met de huisinstallateur de prijzen nog wat aan te passen. Dit alles doe je op een prettige respectvolle zakelijke wijze.
Met jouw plan, en de input van de huisinstallateur stel je op basis van een offertesjabloon een maatwerk-offerte op. Je weet daarbij exact de nuances te raken die belangrijk zijn voor jouw klant. Jouw offerte ziet er goed uit en is een visitekaartje voor Oostgroen en voor jou als persoon.
Binnen enkele dagen volg je je jouw voorstel op en blijf je op een prettige pro-actieve wijze op het project zitten. Je bent alert en zorgt ervoor dat dat de opdrachtkans zo groot mogelijk wordt. Je maakt daarbij dankbaar gebruikt van ons CRM systeem omdat je weet dat je daarmee overzicht houd en concurrenten voor kunt zijn.
Overtuigd door jouw prettige contacten en kwaliteit van het voorstel geeft jouw klant de opdracht, gefeliciteerd! Je beseft echter ook direct dat je wel e.e.a. in gang moet zetten om de opdracht volgens jouw plan uit te voeren. Je draagt het project over aan de uitvoering, maar je blijft hierbij nog steeds betrokken en blijft pro-actief het traject volgen en stuurt indien nodig dit bij. Op naar de volgende opdracht.
Tussen alle lopende werkzaamheden door ben je pro-actief bezig om nog Oostgroen steeds beter en succesvoller te maken. Op het vlak van procesverbetering, commercie, productontwikkeling, conceptontwikkeling ben jij van toegevoegde waarde. Verder wordt je ook regelmatig ingezet als adviseur voor onze klanten zoals VVE’s waarvoor je een plan schrijft, aanbestedingen begeleid en offertes beoordeeld.
Kortom, en wisselende baan met veel inhoud en afwisseling. Jouw werkgebied is gericht op Oost Nederland, maar je bent ook geregeld onderweg in de rest van het land. De standplaats is Hengelo (OV) waarbij je ook vanuit huis kan werken.

Functie eisen, achtergrond en opleiding

Aan de hand van de werkzaamhedenomschrijving is het duidelijk wat we van jou verlangen:

Ruime kennis en ervaring van elektrotechniek en installatiewerkzaamheden
Commercieel en klantgericht
Ervaring in het opstellen van offertes en verkoop
Leergierig, je wilt alles weten over EV-mobiliteit
HBO werk- en denkniveau
Bij voorkeur heb je ervaring en achtergrond als projectleider binnen de installatiebranche en/of als technisch commercieel accountmanager.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt de ideale kans om bij een jong groeiend bedrijf aan te sluiten en mee te groeien in een branche die aan het begin staat van een onstuimige groei met al zijn dynamiek.  Ondernemerschap wordt beloond en je krijgt alle kansen en ruimte om je te ontwikkelen.

Solliciteren?

Voel je je aangesproken door deze leuke dynamische functie, bel of mail dan naar
Edwin van Kleef (directeur/eigenaar): Edwin.vankleef@oostgroen.nl, tel. 06 47490880

Over Edwin van Kleef, directeur eigenaar Oostgroen

Nadat Edwin enkele jaren geleden zijn andere bedrijven heeft verkocht (waaronder het bedrijf Obex) was het in 2019 tijd voor een nieuwe uitdaging waarmee hij net als met Obex vanaf de grond een nieuw succesvol bedrijf van wil maken. De wereld van EV-laadoplossingen sluit hier perfect op aan door de combinatie van techniek, duurzaamheid, energiemanagement en het gegeven dat de EV-laadoplossingen nog aan de start staan van een onstuimige groei. Duidelijk voor Edwin was dat hij zich wil onderscheiden van het gros van de aanbieders door de projectmatige benadering en unieke conceptuele integrale oplossingen. Edwin is een ervaren ondernemer die staat voor eerlijkheid en dynamisch ondernemerschap en zoekt dan ook mensen die zich hierdoor aangetrokken voelen.

Edwin woont in Meddo Winterswijk samen met vrouw, paarden, honden, katten en is fervent motorrijder en metal-muziekliefhebber.

Back To Top