skip to Main Content

Vacature
Technisch commercieel Officemanager EV-laadoplossingen
(Fulltime, ZZP, deeltijd)

Oostgroen heeft zich volledig gespecialiseerd in het aanbieden van integrale EV laadoplossingen voor het MKB,  Groot zakelijk, Bedrijvencentra, Vastgoedeigenaren, Auto- en leasebedrijven, Woningcorporaties, Zorgorganisaties, Bezorg- en koeriersbedrijven, VVE (beheerders) en Hotels.

Ons doel is om de beste integrale laadpaalspecialist te zijn. Daarbij onderscheiden wij ons door onze maatwerkoplossingen op basis van klant-specifieke laadwensen, verrekeningen, toegangsbeheer en slimme koppelingen met andere systemen. Laadpalen zien we dan ook als onderdeel van een totaalconcept inclusief integratie met andere systemen zoals  betalingssystemen, de back-office, zonnestroominstallaties, energieopslag en energiemanagement.

Wij ontzorgen daarbij volledig de klant en regelen alles; van aanleg t/m beheer inclusief financieel beheer zodat de klant zich volledig kan richten op zijn eigen kernactiviteiten. Daarbij werkt Oostgroen nauw samen met partners die absolute specialisten zijn op hun vakgebied.

Door klanten en leveranciers als partners te beschouwen en medewerkers alle ruimte te geven zich te ontwikkelen kunnen wij datgene bieden wat onze klanten vragen van ons, en meer. Onze bedrijfsfilosofie en cultuur is gestoeld op een gezonde dosis nuchterheid, betrouwbaarheid, kennis en onderscheidend ondernemerschap, passend bij onze (oost)Nederlandse bedrijfsnaam.

Om onze groei en doelstellingen te realiseren zijn we op zoek naar een
technisch commercieel officemanager EV-laadoplossingen

Oostgroen illustratie duurzaam

Jouw werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden
als technisch commercieel officemanager

Algemeen kan gesteld worden dat jij de spin in het web bent binnen Oostgroen. Je functie is veelzijdig en je bent continue aan het schakelen tussen alle werkzaamheden. In grote lijnen gaat het om de volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

Uitvoeren van EV- laadopdrachten
Backoffice management (Oostgroencloud)
Inkomende aanvragen en telefonische contacten uitzetten en bewaken
Aanbieden van offertes voor kleinere EV- laadprojecten

Uitvoeren van EV- laadopdrachten

Jij zorgt ervoor dat alle opdrachten op de juiste wijze afgevoerd. Je bestelt de materialen, zet de planning uit, verstuurt facturen en zorgt dat alle betrokken partijen zoals de installateur, onze klant en toeleveranciers zeer  tevreden zijn met onze aanpak en klantgerichtheid. Daarbij stel je alles in op onze eigen EV-Backoffice Oostgroencloud. Je bent daarbij continue bezig het proces zo te optimaliseren zodat én iedereen gelukkig is én we een mooi rendement maken op projecten.

Werkzaamheden:

Opdrachten inboeken
Materialen bestellen
Planning maken en afstemmen met alle betrokken partijen
Facturen maken, versturen en bewaken
Laadpunten toevoegen in backoffice Oostgroencloud

Backoffice management Oostgroencloud

Onze eigen backoffice ‘Oostgroencloud’ is een belangrijk onderdeel van onze EV-laadoplossing en vormt het hart en brein van onze laadoplossingen. Vanuit onze backoffice worden verrekeningen automatische aangemaakt, kunnen storingen worden verholpen en kunnen we flexibele prijzen instellen. Jij zorgt ervoor dat je onze Oostgroencloud specialist bent en dat alle laadpunten op de juiste wijze worden ingesteld. Vanzelfsprekend wordt je hiervoor opgeleid door onze partner Chargecloud.

Aanbieden van offertes voor kleinere EV- laadprojecten

Kleinere EV-laadaanvragen waar geen bezoek noodzakelijk is kunnen door jou worden opgepakt. Door je inhoudelijke kennis en commerciële klantgerichte vaardigheden  weet je de klant voor je te winnen. Daarbij heb je veel contact met onze installatiepartner en/of huisinstallateur. Je zet alles op een rijtje en werkt op basis van een slim sjabloon de offerte-aanvraag uit voor de installateur. Je beoordeelt de prijs van de installateur kritisch en stemt zo nodig  verdere details af. Met jouw plan, en de input van de huisinstallateur stel je op basis van een offertesjabloon een maatwerk-offerte op. Je weet daarbij exact de nuances te raken die belangrijk zijn voor jouw klant. Jouw offerte ziet er goed uit en is een visitekaartje voor Oostgroen en voor jou als persoon. Je volgt jouw offertes pro-actief op waarbij je dankbaar gebruik maakt van ons CRM systeem.

Inkomende aanvragen en telefonische contacten uitzetten en bewaken

Nieuwe aanvragen per email en via telefonisch contact worden door jou klantgericht afgehandeld en opgepakt. Tussen alle lopende werkzaamheden door ben je pro-actief bezig om Oostgroen steeds beter en succesvoller te maken. Op het vlak van procesverbetering, commercie, productontwikkeling, conceptontwikkeling ben jij van toegevoegde waarde. Kortom, en wisselende baan met veel inhoud en afwisseling. De standplaats is Hengelo (OV) waarbij je ook vanuit huis kan werken.

Functie eisen, achtergrond en opleiding

Aan de hand van de werkzaamhedenomschrijving is het duidelijk wat we van jou verlangen:

Kennis en ervaring van elektrotechniek en installatiewerkzaamheden
Organisatietalent en klantgericht
Handig zijn met webapplicaties zoals Oostgroencloud en ons CRM systeem
Leergierig, je wilt alles weten over EV-mobiliteit
HBO werk- en denkniveau
Gezien de Duitse leveranciers Mennekes en Chargecloud moet je je redelijk/goed kunnen redden in het Duits en/of Engels.
Bij voorkeur heb je ervaring en achtergrond als technisch officemanager, projectleider, werkvoorbereider.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt de ideale kans om bij een jong groeiend bedrijf aan te sluiten en mee te groeien in een branche die aan het begin staat van een onstuimige groei met al zijn dynamiek.  Ondernemerschap wordt beloond en je krijgt alle kansen en ruimte om je te ontwikkelen.

Solliciteren?

Voel je je aangesproken door deze leuke dynamische functie, bel of mail dan naar
Edwin van Kleef (directeur/eigenaar): Edwin.vankleef@oostgroen.nl, tel. 06 47490880

Over Edwin van Kleef, directeur eigenaar Oostgroen

Nadat Edwin enkele jaren geleden zijn andere bedrijven heeft verkocht (waaronder het bedrijf Obex) was het in 2019 tijd voor een nieuwe uitdaging waarmee hij net als met Obex vanaf de grond een nieuw succesvol bedrijf van wil maken. De wereld van EV-laadoplossingen sluit hier perfect op aan door de combinatie van techniek, duurzaamheid, energiemanagement en het gegeven dat de EV-laadoplossingen nog aan de start staan van een onstuimige groei. Duidelijk voor Edwin was dat hij zich wil onderscheiden van het gros van de aanbieders door de projectmatige benadering en unieke conceptuele integrale oplossingen. Edwin is een ervaren ondernemer die staat voor eerlijkheid en dynamisch ondernemerschap en zoekt dan ook mensen die zich hierdoor aangetrokken voelen.

Edwin woont in Meddo Winterswijk samen met vrouw, paarden, honden, katten en is fervent motorrijder en metal-muziekliefhebber.

Back To Top