skip to Main Content
Elon Musk: ‘Tesla Energy Wordt Groter Dan Onze Automotive-tak’

Elon Musk heeft zeer hoge verwachtingen van Tesla Energy, de energie-afdeling van het bedrijf. De CEO verwacht dat de energietak van Tesla op termijn zelfs groter wordt dan de automotive-tak. Dat stelde hij tijdens een call over de financiële resultaten van Tesla in het derde kwartaal. Tesla Energy werkt aan producten omtrent energieopwekking en -opslag zoals zonnedaken, thuisbatterijen en energieopslagfaciliteiten op grote schaal.

Tesla’s inkomsten
Tesla haalt het overgrote deel van zijn inkomsten vooralsnog echter uit de productie en verkoop van elektrische auto’s, te weten de Model S, de Model X en de Model 3. In het derde kwartaal van dit jaar kwam de omzet vanuit deze elektrische auto’s uit op $ 5,35 mrd. De totale omzet van Tesla bedroeg $ 6,3 mrd.

Tesla Energy
Musk verwacht dat de inkomsten vanuit Tesla Energy in de aankomende jaren fors toenemen. De afgelopen twee jaar was er echter weinig ruimte voor investeringen binnen deze bedrijfstak. “We moesten een groot deel van onze middelen verleggen naar de automotive-tak”, verklaart hij. “Als we dat niet hadden gedaan, had de Model 3 het niet overleefd. Nu de productie van de Model 3 goed gaat, kunnen we meer inzetten op onze energieproducten.” Musk noemt Tesla Energy een bedrijfsonderdeel dat tot op heden ondergewaardeerd is. Maar de potentie is groot, stelt hij: “Ik denk dat Tesla Energy net zo groot kan worden als onze automotive-tak, of zelfs groter.”

Zonne-energie en energieopslag
Die groei lijkt al voorzichtig te zijn ingezet. In het derde kwartaal installeerde Tesla 43 megawatt aan zonne-energie, een groei van 48 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2018 lag de geïnstalleerde capaciteit echter 54 procent lager. Ook op het gebied van energieopslag is Tesla nog steeds actief. In het derde kwartaal van dit jaar werd een totale capaciteit van 477 megawattuur bereikt.

 

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

Commentaar OostGroen: belangrijke succesfactor voor elektrisch rijden is beschikbaarheid van goedkope energie. Eigenaren en beheerders van gebouwen hebben hierin een grote uitdaging. Spanningspieken van een EV kunnen oplopen tot het verbruik van 10 huishoudens. Ook zal het energie verbruik fors toenemen. Grote kansen voor toepassing van goedkope zonne-energie om de energiekosten te beperken.

Een ander probleem is de groei van het aantal knelpunten in het elektriciteitsnet. Dit probleem wordt alleen maar groter. Elektrisch rijden moet nog beginnen en gemeentes gaan van het gas. Risico bestaat dat ophoging van de netaansluiting niet mogelijk is. In een aantal gebieden in Nederland is dit al actueel. Daarom is het belangrijk een goed ontwikkelplan te hebben voor het laadplein en tijdig aktie te ondernemen. OostGroen kan een gratis check verzorgen op uw netaansluiting. Dit om problemen in de toekomst te voorkomen.

Back To Top