skip to Main Content
Duitsland Gaat Los: Merkel Wil Miljoen Laadpalen In 2030

Duitsland gaat los: Merkel wil miljoen laadpalen in 2030

Wat betekent groei elektrisch rijden voor uw bedrijf?
Duitsland wil in 2030 zeker 10 miljoen elektrische auto’s op de Duitse wegen hebben. Om dat doel te bereiken, investeert het land miljarden. Ook gaan de subsidies bij de aanschaf van een elektrische auto omhoog en moeten er over tien jaar een miljoen openbare laadpalen in het land staan. De investeringen zijn cruciaal volgens bondskanselier Merkel. Anders raakt Duitsland de leidende positie in de mondiale auto-industrie kwijt, zei ze gisteravond na een top in Berlijn met afgevaardigden uit de Duitse auto-industrie.

Bron: nos.nl

Oostgroen afbeelding laptop energiemanagement

Imagecredit: Chargecloud

Oostgroen afbeelding vrouw bij laadpaal stekkeren

Imagecredit: Mennekes

Foto: Livinglabsmartcharging.nl

Is uw bedrijf voorbereid op elektrisch rijden?
Het grote autoland Duitsland neemt elektrisch rijden nu echt serieus. Elektrisch rijden kan grote impact op uw bedrijf hebben. Wat komt er op u af? Hieronder een aantal gouden tips.

Groei van aantal elektrische rijders
De groeicijfers van het aantal elektrische auto’s is dit jaar verdubbeld. Tot en met september 2019 zijn er in Nederland 29.811 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd, een toename van ruim 127 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens scenario’s van de TU Eindhoven zijn er in 2030 ruim 3 miljoen elektrische rijders.

Groei van laadpalen
Hoeveel EV-rijders bezoekt uw gebouw in 2025? En hoeveel in 2030? Door de groei van het aantal elektrische rijders groeit de behoefte aan laadpunten / laadpalen op het laadplein van een gebouw. Belangrijk is mee te groeien met het aantal EV-rijders, zodat laadstress wordt voorkomen. Vragen die een beter beeld kunnen geven over de verwachtte groei de laadinfrastructuur:

  • Hoe groot is het aantal parkeerplaatsen nu en in de toekomst?
  • Aantal bezoekers per dag: klanten, gasten en medewerkers?
  • Hoeveel EV-rijders zijn er nu?
  • Hoeveel zakelijke rijders bezoekt het gebouw?
  • Wat is het beleid op duurzaamheid van het bedrijf?

Hoe beter het beeld is van de gebruikers van de parkeerplaatsen, hoe beter u een inschatting kan maken van het benodigde aantal laadpalen.

Groei energiebehoefte
Elektrisch rijden is veel efficiënter en goedkoper dan het rijden met fossiele brandstoffen. Toch moet deze energie wel “getankt” worden. Voor een deel zal dit worden verzorgd bij uw gebouw.  Door de groei van het aantal elektrische rijders zal ook de groei van de energiebehoefte toenemen. Belangrijk is om een goed inzicht te hebben in het energieverbruik. Simpel rekenvoorbeeld: een EV verbruikt 1kWh / 5km, dagelijks 100km bijtanken met 200 contactdagen bij  uw pand. Energie behoefte per EV per jaar = (1 km/5 kWh)*100 km*200 = 4000 kWh per jaar. Dat is meer dan een gemiddeld huishouden. Bij 10 EV’s is dit 40.000 kWh per jaar. Kortom energieverbruik is wel een zaak om rekening mee te houden. De energiekosten kunnen worden beperkt door een tarief in rekening te brengen middels de Back-Office dienst of goedkope duurzame energie te verzorgen (b.v. zonnepanelen).

Verzwaring netaansluiting
Door de groei van het aantal EV-rijders zal de energiebehoefte op de locatie sterk gaan groeien. De kans dat de huidige netaansluiting op het elektriciteitsnet moet worden opgehoogd is aanzienlijk. Netbeheerder hebben steeds meer knelpunten, waardoor levertijden kunnen oplopen. De levertijd van een verzwaring van een netaansluiting kan soms wel een jaar duren. Zaak om inzicht te hebben en tijdig actie te ondernemen om uw netaansluiting te verzwaren indien nodig.

Gratis EV-laadscan
Wilt u duidelijkheid over de laadcapaciteiten bij uw bedrijf: vraag de gratis EV-laadscan aan.

Back To Top