skip to Main Content
Duits Energiebedrijf Bestelt 14.000 Elektrische Auto’s

Duits energieconcern vergroot afzet met 14.000 elektrische auto’s

Het Duitse energiebedrijf ENBW wil 14.000 elektrische auto’s kopen. Daarmee wil het bedrijf alle medewerkers die recht hebben op een auto van de zaak een elektrisch model geven maar ook vertrouwd maken met elektrisch rijden. ENBW spreekt daarom van werknemer-motivatievoertuigen die die werknemers ook privé mogen gebruiken. 

Foto: Mennekes

De onderneming zoekt nu via een Europese aanbesteding een leverancier die de auto’s vanaf mei volgend jaar moet kunnen leveren. De opdracht vertegenwoordigt echter wel een groot aandeel van de Duitse EV-markt. In de eerste jaarhelft werden er in Duitsland niet meer dan 37.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht en ENBW zou dus in feite bijna de helft van dat totale aanbod voor haar rekening willen nemen. “Duizenden elektrische auto’s tegelijk bestellen is tot nu toe een nog niet voorgekomen fenomeen,” schrijft de Frankfurter Allgemeine dan ook. Toch zou de order geen problemen op moeten leveren omdat veel fabrikanten voor de komende maanden al nieuwe elektrische modellen hebben aangekondigd. “Wij willen de markt bewust aanzwengelen om elektrisch rijden nu eindelijk aanzienlijk op te schalen,” stelt ENBW zelf.

Bron: automobielmanagement.nl 

Commentaar Oostgroen:  

Dit is een mega stap voor Duitsland, waar elektrisch rijden nog moeilijk van de grond komt. Ook een prachtig voorbeeld voor de energieleveranciers in Nederland. Een mooi nieuw verdienmodel of kostenbesparing op mobiliteit.  Een aanjager voor elektrisch rijden?

Back To Top